Shahadah - Bekering

21-12-2023

U wenst zich te bekeren: Op eender welk moment zullen wij voor u tijd maken voor het afleggen van uw Shahadah (geloofsgetuigenis). Dit wordt een bijzondere dag voor u, Insha'Allaah!

Alle lof is voor Allah, de Heer der werelden, en vrede en zegeningen zijn met de Profeet Muhammad, zijn familieleden, metgezellen en eenieder die hen in het goede volgt.

Shahadah / Geloofsgetuigenis

Om tot de islam toe te treden, dien je de Shahadah (geloofsgetuigenis) uit te spreken. Met het uitspreken van de Shahadah getuig je dat er geen god is die aanbeden mag worden, behalve Allah en je getuigt dat Mohammed, vrede zij met hem. Zijn dienaar is en Zijn Boodschapper. De Shahadah wordt als volgt uitgesproken:

Shahadah in het Arabisch

أَشْـهَدُ أَنْ لا إِلـهَ إِلاّ الله ، وَأَشْـهَدُ أَنَّ مُحَمّـداً عَبْـدُهُ وَرَسـولُه

Vertaling van de Shahadah

"Ik getuig dat er geen god is die het recht heeft aanbeden te worden behalve Allah, en ik getuig dat Mohammed Zijn dienaar en Boodschapper is".

Uitspraak van de Shahadah

"Eshhedoe an laa ilaha illallahu, wa eshhedoe enna moehammaden abdoehoe wa rasoeloeh".

Ik wens mij te bekeren tot islam

Hoe gaat het in zijn werk:

  • wij spreken een datum af (u kan de Shahadah ook online afleggen)
  • u krijgt een korte uitleg over de betekenis van de Shahadah en 'moslim zijn'
  • u legt samen met de begeleider de Shahadah af in het Arabisch en het Nederlands
  • u wordt verwelkomt als nieuwe zuster in de Ummah van de Profeet Muhammad, vrede zij met hem,; een Ummah die als voorbeeld dient voor de gehele mensheid.
  • ons geschenk aan u: gratis Koran + enkele boekjes
  • er mag familie of vrienden aanwezig zijn (is niet verplicht)
  • OPMERKING: sommigen denken dat het verplicht is om de Shahadah af te leggen in een moskee, dit is niet juist, het een een geÏnnoveerde gewoonte geworden. U mag de Shahadah op eender welke plaats afleggen.

Privé-consult

Jij wil je bekeren of bent net bekeerd maar zit met delicate vragen aangaande moeilijkheden met ouders, familie, vrienden, school of werkgevers. Je kan bij ons terecht voor een privé-consult dat één uur duurt, op afspraak (zie contactformulier).

Tarieven

  • Het afleggen van de Shahadah: GRATIS
  • Certificaat: €29 (administratieve kost), niet verplicht (aanvragen via onze online-winkel).

Plaats: 

Waarschijnlijk in de NIEUWE MOSKEE van Brugge te Sint-Andries.


Vraag om een afspraak via dit contactformulier, wij helpen u graag:

OPMERKING: Wij beantwoorden uw mails en aanvragen steeds zo snel mogelijk. Maar onze mails komen vaak in de SPAM terecht. Kijk dit dus zeker goed na, en kijk in de spam op je computer, want het is vaak niet terug te vinden in de spam op de gsm (!)


"Dus weet dat er geen god is die het recht heeft om aanbeden te worden behalve Allah (dus aanbid alleen Hem) en vraag vergiffenis voor jouw zonde..." [Soerat Moh'ammed (47), aayah 19.]


Ik wens meer informatie rond islam, klik hier:

Ik wens een cursus te volgen over islam: