Getuigenissen van leden en cliënten

Zustergroep, KLEIN DJENNAH, Centrum voor Educatie en Zusterwerking.

Aarzel niet meer

De klassen zijn duidelijk en goed voorbereid. Men kan komen zoals men is, geen dwang, enkel begrip en vriendelijkheid!
- Vera

Getuigschriften

Wat Klein Djennah voor mij betekende:

Lisa Umm Isa

Moeder

"Mijn nicht had al sessies bij haar gehad, ik ben blij dat ik haar raad heb opgevolgd aangaande het volgen van de cursus zelf-ruqya. Het heeft mijn leven veranderd. Moge Allah deze zuster belonen."

Luna 

Bekeerling

"Ik ben al driemaal naar een zusterbijeenkomst gegaan, een aanrader. Ik ben altijd zo aarzelend om iets in groep te doen, maar ik ben blij dat ik KLEIN DJENNAH heb ontdekt. M'n moeder komt de volgende keer ook mee, inshallah, want zij is twee jaar geleden al bekeerd."

Ines Jamakovic

Belastingambtenaar

"Door mijn narcistische moeder wist ik niet meer wie ik was en wat ik wilde of nodig had. Malika heeft mij mezelf leren kennen. Het prachtige is dat zij dit op een islamitische wijze doet, heel goed, want ik had mijn geloof bijna verloren. Moge Allah haar en haar familie zegenen."

Oum Noeh & Said Awad

Winkelier

"Mijn man en ik stonden op een scheiding. Deze lieve, tactvolle zuster, heeft ons erdoor geholpen, we hebben samen online sessies gevolgd bij haar, vanuit Duitsland waar we wonen. Wij zijn blij dat wij nu terug samen zijn, we hebben veel geleerd uit de sessies met Malika. Allahumma baarik."

Sofia Dienares

communicatie

"Mijn lieve vader is jaren geleden gestorven, hij was mijn rots! Mijn geloof was zwak geworden, al jaren deed ik geen ramadan. Ik dacht: nog één keer geen ramadan meedoen kom ik niet te boven, ik voelde me een loser. Had veel slechte vrienden en deed haram. Mijn moeder heeft me naar Malika gestuurd via Zoom, dit is online. Deze zuster heeft mij terug het gebed leren doen, en me inzicht gegeven waarom ik slechte vrienden had, en ik heb de ramadan meegedaan met m'n moeder, Allahoumabarek!. "

Fatima Sunnah

Dienares van Allah

"Ik dacht altijd: dit kan ik nooit oplossen via islam, want ik vond nooit een zuster of imam die me kon helpen. Jaren liep ik langs verschillende psychologen en dokters, maar werd altijd doorverwezen. Mijn fibromyalgie en chronische vermoeidheid werden niet serieus genomen, wat mij veel leed bezorgde, ik zat zelfs met zelfmoord-gedachten. Via een zuster kwam ik terecht bij Malika moslima coach. Na de eerste sessie met Malika dacht ik: waarom ben ik hier niet eerder aan begonnen?! Zij heeft me geholpen met mijn trauma, met mijn voeding, met mijn ademhaling, en met mijn Deen!"

Katrien Dien

Bediende

"Ik zat al meer dan zeven jaar aan de anti-depressieva, was veel kilo's bijgekomen daardoor, en had dagelijks hoofdpijn en maagklachten. Zuster Malika adviseerde me om deze medicatie af te bouwen met mijn psychiater en tegelijkertijd bij haar sessies te volgen als veilige begeleiding. Eindelijk ben ik pil-vrij en heb ik veel bijgeleerd. Haar kantoor is stijlvol en gezellig."

Umm Achmed

Dienares van Allah

"Mijn zoon heeft autisme, en het is voor ons beiden moeilijk in de omgang. Sessies met Malika hebben veel geholpen en duidelijk gemaakt, de relatie met mijn zoon is nu weer goed, alhamdulillah. En mijn zoon heeft ook veel gehad aan de sessies qua organisatie van zijn tijd."

Kleine Nadia Ukti

Kassa Hema

"Een leven in schaamte had ik, misbruikt als kind, daarna in de prostitutie beland, en een verslaafde vriend die mijn geld aftroggelde. Mijn eigenwaarde was onder nul gezakt, voelde me hopeloos, zonder uitweg. Heel toevallig kwam ik op Facebook een post van MALIKA MOSLIMA COACH tegen, maar ik was nog wantrouwig, typisch voor mij. Maar dan heb ik haar toch gecontacteerd, heb er nooit spijt van gehad. Ik heb mijn leven terug! En die 'vriend' ben ik eindelijk kwijt. Iedereen die dit leest: twijfel niet om bij haar sessies te volgen, twijfel niet!"

Yasmine Haddada

Student

"Mijn moeder is overleden toen ik vijftien was. Deze lieve, warme zuster is eventjes mijn 'ummi' geweest. Ik voelde me meteen op mijn gemak bij haar, het was als thuiskomen na een lange dwalende reis vol pijn, vernedering en verdriet. Want ik was ver weg van fatsoen, ver weg van geloof. Nu mijn wekelijkse sessies zijn afgelopen neem ik maandelijks één sessie als 'onderhoud', maar ook omdat ik van haar hou, ze inspireert me en motiveert me. Ik heb deze zuster geen dag te vroeg leren kennen. Zij zal altijd een plaatsje in mijn hart hebben. Moge ik met haar in Djennah zijn, insha Allah."

Emna Deen

bediende

"Ik was ver weg van islam en niet zo gelukkig. Door de zustergroep ben ik weer op het juiste pad en heb meer hoop gekregen en sta terug positief tegenover islam en de wereld."

Fatima

Manager

"Jaren zat ik gevangen in een huwelijk met een narcist: hij wist alles beter, ik mocht niet buiten gaan, zelfs mijn familie niet bezoeken of naar het park met zusters. Hijzelf deed wat hij wou, zat nachten weg. Als ik erover begon was ik ondankbaar en een slechte vrouw, om nog niet te spreken van zijn woede-aanvallen. De ene keer had hij veel geld, de andere keer was hij blut. Hij bespioneerde me. Beetje bij beetje deed hij bewust alles om mij slecht te doen voelen, hij had een minachtende houding. Hij was ook hardstikke jaloers dat ik een BMW als bedrijfswagen had gekregen van de firma waar ik een managersfunctie heb. Hij dreigde me alles af te pakken, ook mijn twee kinderen, als ik van hem zou scheiden. Hij was heel agressief. Oh Malika, wat ben ik blij dat ik jou heb leren kennen! Wat ik nooit op mezelf zou gedurfd hebben, heeft zij met mij samen gedaan: van hem weggaan en het contact tot het minimum houden. Ik ben eventjes bij mijn tante gaan wonen, nu heb ik een leuk huisje met een tuin, vlakbij een school. Allah helpt degene die eerst zichzelf helpt. "

Sofia 

moeder van drie

"Na mijn bekering heb ik enkele lessen gevolgd waar ik echt veel aan gehad heb, voel me nu zelfzekerder en heb weer een goede communicatie met m'n ouders."

Samira

Onthaalmoeder

"Malika is een ervaren therapeute, zij weet het gewoon. Vanwege mijn Complex-trauma uit mijn kinderjaren, reageerde ik op situaties overgevoelig, angstig, en steeds in de verdediging. Wantrouwde alles en iedereen, verloor vrienden en familie. Deze zuster liet me inzien dat ik een normaal persoon ben, maar één die heel hard gekwetst is. Ik voel me nu stukken beter en leef een beter leven, een volledig leven. En daarvoor ben ik haar eeuwig dankbaar."

Kaatje

Verantwoordelijke communicatie

"Als bekeerling zocht ik naar houvast en wilde ik andere zusters leren kennen. Toen zei iemand me dat er een zustergroep is in de regio Brugge. Zelf ben ik van Aalst, maar ik vind het de rit echt waard. Na zo'n namiddag voel ik me weer helemaal herleefd en gezegend. Het is alsof mijn imaan telkens wordt hernieuwd. Ik heb er al enkele vriendinnen aan overgehouden. De sfeer is gezellig en ongedwongen, men dwingt je tot niets. Ik ben ook blij dat er geen mannen tussen zitten, want dat was in Antwerpen wel het geval".

Sarah Lhob

Moeder

"Ik leef van de bijstand en ben alleenstaande moeder met een dochter van drie, dus breed heb ik het niet. Had nooit gedacht geld uit te geven aan coaching. Maar op aandringen van een zuster, die ook bij haar was geweest, heb ik het toch gedaan. Ik heb in totaal 12 sessies bij haar genomen en heb er geen minuut spijt van gehad. Mijn vreugde overtrof de prijs, die voor mij hoog was, maar in vergelijking met andere therapeuten goedkoop. En wat ik ervoor heb gekregen is goud waard!"

Nour Ta

Leraar

"Ik had nooit gedacht dat een zustergroep zo open minded en niet-oordelend kan zijn, dit heeft mijn blik verruimd. Heb lang geaarzeld om met hen contact op te nemen, heel stom achteraf gezien. De lessen zijn vriendelijk, ervaren, ze luisteren goed, en leerkracht is zeer intelligent, zonder theoretisch te zijn, nee zij staan met hun twee voeten op de grond en kennen de wereld."

Mathilde fi deen

Sociaal Werkster

"Wonder na wonder gebeurde er daar in het zustercentrum Klein Djennah: ik was nog niet bekeerd, had veel interesse. Malika heeft me les gegeven over islam en ik heb met haar individuele gesprekken gehad, steeds op zondag. Toen heb ik in het centrum de Shahadah afgelegd, het meest intense moment van mijn leven! "Allah heeft al je zonden vergeven", zei Malika. Een jaar nadien heb ik haar gecontacteerd om zaken uit mijn verleden te verwerken. Het gaat nu goed met me, heb veel inzicht gekregen, een wonder. Ik ben blij dat ik moslima ben geworden, moge Allah mij verder leiden en deze lieve zuster een plaats schenken in het Paradijs."

Umm Sissy

Moeder van drie

"Mijn drie kinderen (7, 9 en 12 jaar) volgen de islam-lessen al geruime tijd in dit centrum. Vorig jaar was er een speciaal 'Babbel-uurtje voor alle kinderen die van Allah houden' tijdens Ramadan. De mama's mochten er gewoon bijzitten, achteraan. Daarna koffie en thee en gebak, en mijn kinderen speelden in de grote tuin van het centrum en leren zo anderen kinderen kennen binnen de Ummah. Mijn man en ik zijn zeer blij dat wij zulk een centrum hebben in Brugge. Ya Rabb."

Houda

Moeder

"Wij zijn allemaal bij haar geweest: eerst ik, dan mijn twee zussen, en daarna mijn broer. Wij leden onder trauma, echt heel erg: veel woede, veel pijn, vluchten in werk, vermoeidheid. Alahmdulillah heeft Allah ons tot haar gebracht. Zuster Malika is een zuster naar mijn hart."

Limda

Bediende

"Mijn woede-uitbarstingen en mijn verlatingsangst kon ik niet meer aanzien. Ook was ik bang dat mijn kinderen mijn slechte gewoonten zouden overnemen. Na lang aarzelen heb ik toch besloten om online te gaan voor therapie. Ik heb al vijf sessies achter de rug telkens vol met inzichten, ik blijf doorgaan."

Mija Deen

Advocaat

"Alhamdulillah, ik was zeer blij dat ik, na jaren zoeken, eindelijk een toffe zustergroep te hebben gevonden en nog vlakbij ook, had ik dit maar vroeger geweten."

Linda B

Kinderverzorgster

"Mijn eerste stap in het centrum begon met de lessenreeks "Moslim worden, hoe doe je dat?", daarna heb ik de Shahadah afgelegd, daarna volgde ik de lessen "Basis islam". Ze geven je veel extra uitleg die je niet snel ergens anders hoort omdat hun kennis sterk is. Ook had ik enkele persoonlijke gesprekken op zondag met zuster Malika aangaande de problemen die mijn ouders hadden met mijn bekering. Ik kijk steeds uit naar hun gezamenlijke wandelingen voor zusters."

Saskia Sana

Huisvrouw en moeder

"Ik ben verlegen van aard. Sinds mijn bekering voelde ik me een beetje eenzaam. Via Google kwam ik hier terecht. Zucht, ik voelde me er meteen thuis. Als jij aarzelt om naar een zusterbijeenkomst te komen, niet nodig dat aarzelen, kom gewoon, je zal zien dat het reuze meevalt."

Nadia Noor

Verpleging

"Ik ben naar bijna al hun lezingen geweest, ik kom van Gent en doe de reis met plezier, echt de moeite!

Kaltoum

Dienares van Allah

"Ik voelde me eenzaam en kende geen zusters, mijn familie woont in Marokko. Maar toen leerde ik het centrum kennen, een mooie zustergroep. Nu help ik waar ik kan als vrijwilliger. Deze zusters zijn als familie, Allahoumabarek!"

Tessa

verpleegster en bekeerling

"De maandelijkse zusterbijeenkomsten houden me mentaal sterk en ik vind het daardoor gemakkelijker om het geloof te praktiseren. De balans tussen gezelligheid en kennis is een geweldige troef! Het is geloof ik elke eerste donderdag van de maand.""En wanneer ik ziek ben is Hij (Allah) Het Die mij geneest."

Soerat ash-Shoecaraa': 80