Islam wereldwijd

Islam wereldwijd

Het mooie geloof al-islam komt niet via het zwaard, maar gaat van hart tot hart, en doormiddel van het bestuderen ervan.

Hoewel men denkt dat al-islam pas recent groeit in deze landen, zijn er overvloedige historische bewijzen dat islam reeds meer dan duizend jaar aanwezig is wereldwijd. Tegenwoordig is de groei van islam vooral te wijden aan de vele bekeringen overal ter wereld.

Moslims leven verspreid over meer dan tweehonderd landen ter wereld, waarvan vijftig landen islam als hoofdreligie hebben.

Meer nieuws over islam onderaan deze pagina.

Afrikaanse stam bekeert zich tot islam.


De groei van islam in Thailand.


Islam in Japan sinds de 14de eeuw.


Hoe islam Zuid-Europa beschermde tegen de brutale Vikingers. 


Moslimvrouwen in Spanje.


Zéér moslimvriendelijk Taiwan.


Islam komt terug in Portugal, de geschiedenis.


Zuid-Amerika bekeert zich massaal tot islam.

Geschiedenis van islam in Vietnam.


Van christen naar moslim in Canada.


Islam bestaat al eeuwen in Peru.


Islam in Zwitserland.Islam in Nederland.


Vredelievend islam in Nepal.


Islam herrijst in Spanje vanwege het grote aantal bekeerlingen.


Islam in Argentinië.

Amerika werd Christen vanwege immigratie, nu wordt het meer en meer islamitisch vanwege immigratie!

De eerste Christenen veroverden Amerika via geweld en afslachting, dit is historisch bewezen. De moslims die immigreren naar Amerika doen dit vanwege oorlogen en de daarbij komende economische problemen in hun thuislanden, ze zijn vredelievend en dringen hun geloof niet op, maar verdedigen het wel.

Toen het Westen de Arabische Lente introduceerde bracht dit veel geweld en onzekerheid met zich mee, het gevolg was dat dit veel vluchtelingen creëerde die ook naar het Westen vluchtten, zij werden meteen goedkopen werkkrachten, al hadden zij een diploma van burgerlijk ingenieur of advocaat.

Liberalen in het Westen hebben eeuwen gestreden, via media, films, muziek, scholen en hun boeken, om het Christendom uit te roeien, maar nu zitten ze met een sterk opkomende islam en vele bekeerlingen, wie had dat gedacht? Mensen hebben nood aan religie, regels en veiligheid: islam kan dit bieden. 

Het voeden van de ziel in deze individualistische, harde en chaotische wereld is meer en meer een dringende noodzaak geworden, mensen willen ontwaken ...

De geschiedenis van al-islam in Groot Brittannië (en Europa) vanaf de Middeleeuwen, en haar positieve invloed:

Vele moslim-landen werden door GrootBrittannië gekoloniseerd wat haar enorme welvaart bracht.

Het aantal moslims in niet moslim-landen zoals de Verenigde Staten en Europa ligt tussen de 1% en 7% van de totale bevolking in die landen. 

Het is dus een klein percentage, maar blijkbaar kan men dit niet aan en is islam volgens sommige politici een regelrechte bedreigen voor hun levensstijl en religie, terwijl vele inwoners af willen van de liberale levensstijl en kerken leeglopen. Laten we daarom wég blijven van onverdraagzaamheid en het verspreiden van haat, en kiezen voor vrede, elkaar begrijpen en welvaart.

Wil je meer weten over de Westerse liberale levensstijl, klik hier:


De wrede geschiedenis van Groot Brittannië in Bangladesh: een HORROR-verhaal:

Er leven rond de 150 miljoen Sunni-moslims in Bangladesh, 91% van haar bevolking.


Islam verspreidt zich niet via het zwaard, maar van hart tot hart. Een gedwongen bekering is ongeldig in al-islam. De Verenigde Staten heeft meer dan 800 militaire basissen verspreid over heel de wereld.

Niet de schuld van de moslims!

In het Verenigd Koninkrijk hebben er sinds 2013 meer dan 3.500 kerken hun deuren moeten sluiten, niet vanwege de moslims maar vanwege te weinig kerkgangers, en er zijn in totaal 1.500 moskeeën met volle zalen.

In België hebben er in totaal rond de 200 kerken zich onttrokken aan hun eredienst, en een groot aantal kerken staan op de wachtlijst om te worden gesloten. Veel van de 1.786 kerken in Vlaanderen staan het grootste deel van de tijd leeg.

De komende 10 jaar zullen in Nederland tussen de 1800 en 4800 kerken noodgedwongen hun deuren moeten sluiten. Dit is het directe gevolg van de afname van het aantal kerkleden en vrijwilligers en de teruglopende inkomsten.

Duizenden religieuze gebouwen in Frankrijk sluiten: Een tijd geleden konden Franse televisiekijkers en krantenlezers nauwelijks hun ogen en oren geloven toen zij vernamen dat 18.000 kerken en kapellen in Frankrijk, merendeels katholieke, hun deuren hebben gesloten en dat de gebouwen òf leeg staan en bouwvallig worden òf voor allerlei verrassende doeleinden worden gebruikt. Bron: de Franse minister van culturele zaken, de heer Edmond Michelet, in het Parijse zondagsblad Le Journal du Dimanche.

Nieuwe bestemming voor kerken in Europa:

Vaak worden kerken verkocht aan de moslim gemeenschappen, die werken met giften, sponsoring en donaties. Priesters zien graag dat hun kerken worden verkocht aan de moslims "want dan blijft het nog steeds een gebedshuis", zeggen ze, "liever dan dat die worden omgetoverd tot trendy restaurant, evenementen-zaal of discotheek".

Dat kerken leeglopen is niet de schuld van het aantal moslims dat in die stad of gemeente woont, maar vanwege het zéér groot aantal mensen dat geen enkele moeite meer doet om de christelijke diensten bij te wonen, of het geloof zelfs gewoonweg verlaten heeft.

Dat moslims deze verlaten kerken opkopen is omdat zij dringend op zoek zijn naar grote gebouwen omdat hun te kleine moskeeën, vaak gewoon ergens een rijhuis, uit hun voeten barsten vanwege de vele moslims die daar komen bidden en het vrijdagsgebed bijwonen. Het opkopen van een kerk is dan een logische stap.

Sommige kerken worden gerenoveerd, een zeer dure zaak, en dienen als toeristische attractie.

Dat in sommige plaatsen islam de dominante godsdienst wordt is niet vanwege een "uitgedokterd plan van de moslims", zoals sommige politici valselijk beweren, maar vanwege dat mensen de kerken en het Christelijk geloof verlaten hebben.

Maar er is ook een kentering volgens Bisschop Daneels: "De groei van islam in Europa heeft er voor gezorgd dat religie weer op de agenda staat en er weer mag over gesproken worden."